خیلی از بانوان ایرانی برای پخت غذا از ظروف استیل استفاده می کنند. حتما می دانید که استفاده از این ظروف فواید بسیاری دارد و کار با آن خیلی راحت می باشد. اما همانطور که می دانید، برای استفاده از این ظروف باید یکسری از نکات را رعایت کنید تا سلامتی خودتان و اعضای خانواده به خطر نیفتد. اگر شما هم به دنبال خرید این دسته از ظروف هستید، تولید کننده ظروف استیل در اصفهان آماده است تا هرگونه ظرف استیلی را به صورت آنلاین درب منزل شما ارسال کند. با ما همراه شوید تا در رابطه با نکات استفاده از ظروف استیل، بیشتر صحبت کنیم.
اقداماتی جهت نچسب شدن قابلمه استیل
حدود 20 سالی است که ظروف تفلون به دلیل سرطان زا بودنش کنار گذاشته شده و پژوهشگران تاکید می کنند که به هیچ وجه از این ظروف استفاده نشود. اما ظرف های دیگر که تفلون ندارند را چگونه نچسب کنیم؟ شاید برای شما هم اتفاق افتاده است که به دلیل چسبیدن غذا به یک ظرفی دیگر آن را استفاده نکنید؛ اما مزیت قابلمه های استیل به حدی زیاد است که نمی توان از آشپزی کردن در آن، خودداری کرد. پس برای اینکه غذا در قابلمه های استیل نچسبد، ما چند راهکار به شما توصیه می کنیم. اولین نکته این است که باید ظرف شما خوب تمیز شده باشد. باقی مانده مواد غذایی در قابلمه باعث می شود تا هنگام شستشو کف و میکروب به آن جذب و در پخت بعدی وارد غذا شود. همچنین هنگام داغ شدن ظرف روی اجاق گاز، سوختگی ایجاد می کند. پس حتما بلافاصله بعد از اتمام غذا ظروف خود را بشورید تا از خشک شدن مواد غذایی روی سطح آن جوگیری شود. اما چگونه ظرف خود را نچسب کنیم؟ ابتدا قابلمه استیل تمیز را روی شعله بگذارید. چند دقیقه (1 الی 2 دقیقه) منتظر باشید تا ظرف شما حسابی گرم شود.
برای اطمینان از گرم شدن ظرف می توانید چند قطره آب به داخل بریزید و اگر به صورت مرواریدی درون ظرف غلت خورد، یعنی ظرف شما به میزان کافی داغ شده است؛ پس از آن روغن را به میزان لازم درون ظرف بریزید و بازهم منتظر بمانید تا کاملا داغ شود. بعد از 2 دقیقه ظرف شما آماده است تا هر مواد غذایی، از جمله گوشت، سیب زمینی، مرغ، انواع سبزیجات و … را درون آن سرخ کنید بدون اینکه ذره ای از مواد به کف قابلمه یا تابله استیل بچسبد.
بیشتر بخوانید: تفاوت قابلمه استیل با گرانیت
آیا قابلمه استیل بعد از خش افتادن بی استفاده می شود؟
خش افتادن روی ظروف استیل اتفاقی رایج است که برای هرکسی می افتد. اما به وجود آمدن این خط و خش ها به معنی بی استفاده بودن ظرف نیست و شما می توانید بازهم از آن استفاده کنید. اما اگر واقعا خش های روی قابلمه و یا ظرف، شما را آزار می دهد، می توانید با یک راهکار ساده آن ها را ازبین ببرید. مواد لازم برای براق کردن ظروف استیل عبارت است از:
- جوش شیرین
- صابون کاستیلی
- یک ظرف آب
- دو تکه پارچه
اگر ظرف شما خش های خیلی زیادی دارد به مواد، مقداری آبلیمو هم اضافه کنید؛ در غیر این صورت، صابون و جوش شیرین را مخلوط تا یک خمیری به دست بیاید. مقداری از خمیر را بر روی ظرف و قسمت هایی که خش دارد، بمالید و با حرکات دورانی آن را به تمامی سطح بکشید. چند دقیقه ای منتظر بمانید و پس از آن ظرف را در تشت آب قرار داده و بعد از 3 دقیقه با یک پارچه لطیف قابلمه را حسابی بشورید تا اثری از صابون و جوش شیرین باقی نماند. اگر به ظرف نگاه کنید، میفهمید که چقدر تغییر کرده و به نظر نو می رسد. شما حتی این کار را برای قاشق و چنگال استیل هم می توانید انجام دهید.
نحوه شستشوی قابلمه استیل
برای شستشوی ظروف استیل باید دقت کنید که یکسری راهکار را انجام دهید. اولین کار همانطور که در بالا هم اشاره شد، این است که بلافاصله بعد از اتمام غذا ظرف حتما شسته شود. این کار باعث می شود تا مواد اضافی که روی سطح ظروف قرار دارد، خشک نشده و به آن نچسبد. زیرا زمانی که غذا به ظرف شما چسبیده باشد، مجبور به استفاده از سیم هستید که برای ظرف خطرناک است. برای شستن ظروف استیل حتما از یک اسکاچ با نرمی متوسط استفاده کنید که روی سطح آن فلز نداشته باشد. خود فلز روی سطح اسکاچ باعث می شود تا ظروف شما دچار خط و خش شود. با یک اسکاچ نرم و ریکا می توانید این ظروف را بشوریید. اگر از ماشین ظرف شویی استفاده می کنید، خطری ظرف شما را تهدید نمی کند و به سادگی تمیز می شود. نکته آخر اینکه حتما پس از شستشو با یک پارچه لطیف و تمیز ظروف خود را خشک کنید. این کار باعث می شود تا قطرات آبی که بر سطح ظرف است پاک شده و آهک نبندد.
مزیت استفاده از قابلمه استیل باکیفیت
از زمانی که استفاده از قابلمه های تفلون به دلیل سرطانزا بودن منسوخ شد، ظروف استیل بین مردم از محبوبیت بالایی برخوردار گشت. استفاده از این ظروف مزایای بسیار زیادی دارد که باعث شده در بین خانواده های ایرانی بسیار پرطرفدار شود. یکی از مزیت های اصلی ظروف استیل به خصوص قابلمه، این است که طعم اصلی غذا را در خودش نگه می دارد. علت اصلی آن این است که لایه اضافی روی این ظروف وجود ندارد و مزه غذا را به صورت اصلی برای شما به ارمغان می آورد. شستشوی آسان آن یکی دیگر از موارد مهمی است که خانوم های خانه دار به آن علاقه دارند. شما برای شستن این ظروف نیاز ندارید تا حتما به آن سیم بزنید تا تمیز شود. همینکه بعد از اتمام غذا با یک اسکاچ نرم روی سطح آن بکشید، ظرف شما برق می افتد و در آخر ماندگاری بالای این ظروف یکی از اصلی ترین مزیت های آن به شمار می آید به صورتی که می توانید از یک قابلمه استیل هر روز استفاده کنید و تا سال های سال این ظروف دچار هیچگونه آسیب و یا خرابی نشود. پس استفاده از ظروف استیل را در اولویت خود قرار دهید.